Världen är större än  Sverige. Så varför inte fundera på möjligheterna att resa iväg för att jobba?

Skälvklart kanske du är rotad i här och har goda anledningar att stanna. Det kan också vara så att tanken helt enkelt inte slagit dig. Man behöver inte försvinna för all evighet till ett tropiskt land. Norge Ligger för många på pendelavstånd. Man kan kanske komma hem på helgerna, jobba varannan vecka eller hitta något annat upplägg som passar situationen som man befiner sig i.

Det är värt att ägna en stund åt möjligheterna internationellt. Här följer lite länkar som kan inspirera.



jobbautomlands.se

Jobba utomlands

Platsbanken: Utlandsjobb

 

Man kan "använda" sina kontakter till så mycket mer än att bara fråga dem om dom kan fixa ett jobb. Man har mycket att vinna på att involvera andra i jobbsökningsprocessen.


Här följer tre förslag:

Låt andra leta efter annonser åt dig. På internet och i tidningar. Sen är det bara för medhjälparen att ringa eller maila dig.

Är du inte nöjd med en skriftlig ansökan eller ditt cv. Då är det bara att fråga någon du litar på om den kan se över det du skrivit, skriva om eller skriva nytt.

För att få extra drivkraft så kan man ringa in ett helt gäng. För att bara hjälpa dig. Eller så ringer du in andra som du vet också vill ha ett nytt jobb, så hjälper ni varandra.

Människor vill hjälpa till så om du delegerar en klart definierad och enkel uppgift så blir folk oftast glada och stolta att få hjälpa dig.

Detta hjälper också mot isoleringen man kan känna när man ensam bär allt ansvar för ett projekt.
Glöm bara inte att "bjuda igen" när du kan hjälpa någon.

/nyttjobb.weebly.com



 

Curriculum vitae eller den lite mer allmänna förkortningen på det, cv. Är latin och betyder något i stil med levnadsberättelse (kolla Wikipedia?).

Ett cv innehåller oftast en meritlista och ett personligt brev. På meritlistan står dina yrkeserfarenheter, utbildningar, m.m.
Medan det personliga brevet oftast är en löpande text där du beskriver digskälv.
Sen kan man även inkludera saker som betyg och arbetsgivarintyg som bilagor.

Just nu samlar vi fakta till en ny flik i menyn som ska tillägnas hur man ska skriva sitt cv.

Skriv dina bästa cv tips i kommentarer.
Eller så skickar du dem via mail.

/nyttjobb.weebly.com

 

 

Ett misstag man ska akta sig för när man söker jobb. Det är att inte tydligt visa för arbetsgivaren att det är just du som passar till jobbet. Det gäller i ditt cv, ditt personliga brev och framförallt på anställningsintervjun. Var glad och positiv men var inte bara glad och positiv. Säg vad arbetsgivaren  vill höra genom att fråga  vad han eller hon behöver förklara sedan varför du passar perfekt. Lite kaxig får man vara, vad har man egentligen att förlora?


/nyttjobb.weebly.com

 

Med det fina vädret vi haft i dagarna så kan man utan problem bara slappna av. Men för att vara ärlig är jobbsökande något som alltid ligger där i bakhuvudet ändå. 


Kan man ta semester om man inte har ett jobb? 
Kan man ta semester om man insett att man måste byta?


Att söka jobb är en extremt resultatinriktad och för många stressande uppgift. Sämre vilkor är det nog ingen yrkesgrupp som har. Vissa får 75procent andra får inget. Det är förstårligt om man blir less eller känner sig nere. 


Men vad kan man egentligen göra för att slappna av eller bara njuta en stund?


Kommentera detta inlägget med era tips och trix för att bara ha det bra.


Varma sommarhälsningar!


/nyttjobb.weebly.com