Picture

Vad gäller att skriva cv så är det lätt att fastna, så lägg inte mer än en dag på detta. Man kan ändra, anpassa och skriva om det senare. Det viktigaste är att du snabbt får fram ett cv som är bra så du kan gå vidare i med sökandet.

Det dokument som du skickar in till en arbetsgivare när du söker jobb består oftast av tre delar. Cv, personligt brev och bilagor. Ska presentera dessa lite närmre.

CV(livshistoria)
Här står tidigare yrken, språkkunskaper, utbildningar med mera. Dina arbeten skriver man ofta i en lista i kronologisk ordning. Här finns ibland också plats för en liten beskrivning av din person. 

Personligt brev
Det personliga brevet är helt fritt från den torra och tråkiga data som står i ditt cv.
Här beskriver du dig själv dina tankar och vad du är för typ av person.  Hur du fungerar, hur du gillar att jobba, med vad och varför.

Det personliga brevet kan du välja att anpassa så att det inriktar sig på det arbetet som du söker för närvarande. Då kan du beskriva varför just det företaget eller den tjänsten intresserar dig.

Bilagor
Bilagor är betyg från utbildningar och andra dokument som du hänvisat till från ditt cv. Betyg från den högsta slutförda utbildningen brukar räcka.


Referenser
Något annat som är viktigt är referenser. Det är personer som du hänvisar till från ditt cv som kan beskriva vem du är. Här är det viktigt att välja rätt personer. Man ska leta efter folk som tycker om din insatts, som är ärliga och har pondus. Om du väljer mellan några olika ta de som har högst titel. Ring upp och fråga om du får använda dem som referenser innan du skickar in din ansökan.
Två referenser är bra.

Här kommer bra länkar till hur man skriver sitt cv.

cv sidan

cv labbet

cv-guiden

Vår cv sida med ytterligare länkar.
Olof
6/4/2010 09:16:31 pm

kanon!

Reply
6/5/2010 11:17:39 pm

Visit my blog, comment what you think about my new header! nice :D

www.tobbs.se

ReplyLeave a Reply.