Picture

När du söker ett jobb på ett litet företag så är det viktigt att alt stämmer. Som anställd på ett litet företag där du kanske är den enda eller en av få medarbetare blir du en väldigt stor del av den totala bemanningen.


Extra viktigt för att få jobbet på ett litet företag är:
  • Motiverad.
  • Flexibel.
  • Intresserad.
  • Engagerad.
  • Lojal
På ett mindre företag kan det ske att man får rycka in och sköta olika saker. Vilket är en värdefull källa till att få nya kompetenser och avancemang.

Rekryteringsprocessen är ofta personlig och informell. Mycket viktigt i sådana situationer är att vara avslappnad. Ur arbetsgivarens perspektiv är det mycket måste att alt stämmer. Han eller hon kan inte bara förlora sitt jobb, utan har ofta ställt hela sin personliga ekonomi på spel. Så arbetsgivaren är ofta mycket engagerad och jobbar stenhårt. För att möta kunder och investerare.

Man föredrar också personer som passar in överallt. Överdrivna stilar och utsmyckningar kan vara en nackdel. Ofta träffar man på ett litet företag både kunder, partners och andra "viktiga" personer.

 Läs på om företaget och affärsidén för den är mycket viktigt för arbetsgivaren, och med lite smicker kommer man ibland långt. :)
Snyggingen
9/13/2010 10:32:55 pm

Skit bra blogg!

ReplyLeave a Reply.